Dennis Meiring

Maak kennis met de bedrijfsleider

Dennis heeft al heel wat meters gemaakt in de bouwwereld en hij is helemaal in zijn element als hij bij grote projecten leiding kan geven aan een ploeg goed gemotiveerde mensen.
Bij BBS geeft hij samen met Murat leiding geeft aan zo’n 150 professionele bouwvakkers, maar dat betekent niet dat hij naast zijn veiligheidsschoenen gaat lopen. Hij zegt daar zelf over: “Bij BBS is absoluut niemand belangrijker dan de ander. We hebben elkaars kennis en kunde allemaal hard nodig. Dat geldt voor onze directe collega’s, onze partners en onze leveranciers. We zijn echt een team. De sleutel tot succes is alles samen te doen”

Je komt niet zomaar voor BBS te werken. Dennis kent alle facetten van de bouwwereld en heeft zelf heel wat ervaring opgedaan bij verschillende ondernemingen. Alle collega’s en partners worden bij BBS zorgvuldig geselecteerd op vakbekwaamheid, maar vooral op de juiste instelling. “Dit zorgt ervoor dat we altijd als team functioneren… of eigenlijk meer als familie met veel respect en zorg voor elkaar” aldus Dennis.

Geboren in het hoge noorden van Nederland had Dennis na zijn middelbare school twee keuzes: De Zeevaartschool óf MTS Bouwkunde. Hij voelde dat hij liever met twee benen op de grond wilde blijven staan, dus koos hij voor de Bouwkunde. Het leek daarom niet meer dan logisch dat hij door zou gaan naar de HTS. Na zijn afstuderen besloot hij nog een extra stage te doen om meer praktijkervaring te krijgen. Hij had echter niet een stageplaats in het ‘Hoge Noorden’ in gedachten… Samen met twee studievrienden en de nodige jeugdige bravoure regelden hij een stage op het Caraïbische Sint Maarten!

Daar werd hij gelijk ingezet bij de bouw van een kustwacht steunpunt. Na zijn inzet bij de bouw van een vliegterminal en landingsbaan, was het voor zijn werkgever overduidelijk wat voor vlees ze in de kuip hadden. Zijn stage werd na 5 maanden omgezet in een vast dienstverband en hij werd ingezet bij veel grote en kleine bouwprojecten op het eiland. Hij zegt zelf over die tijd: “Ik heb op Sint Maarten een geweldige tijd gehad en mijn passie voor de bouw is daar begonnen.” Maar niet alleen passie voor de bouw….. Dennis heeft daar ook de vrouw van zijn dromen leren kennen waar hij nu al vele jaren mee samen is en een gezin heeft met 2 geweldige kinderen.

Dat beloofd geen lange carrière.
- Dennis Meiring

Sint Maarten is slechts 87 km2 in oppervlakte, dus het was op een gegeven moment ook weer tijd om terug naar Nederland te gaan. Met de ervaring en kennis die hij had opgedaan was het niet moeilijk om werk te vinden. Hij kwam in aanraking met de firma Vogel die hem aanvankelijk vroeg om betonnen ‘kunstwerken’ te repareren. Dat leek een vreemde opdracht, want het betrof aanvankelijk betonnen olifanten bij het knooppunt Almere. ‘Dat beloofd geen lange carrière’ moet Dennis gedacht hebben, want hoeveel van die kunstwerken zijn er nou feitelijk in Nederland? Tot zijn grote opluchting vertelden zijn collega’s dat in de civiele techniek het gebruikelijk is om bruggen, sluizen en viaducten ook ‘kunstwerken’ te noemen.

Hij heeft 13 jaar lang met veel plezier diverse functies vervuld in de civiele sector waar hij van het begin tot het eind verantwoordelijk was voor grote projecten. Toen hij op zoek was naar een onderaannemer voor sloopwerkzaamheden kwam hij Murat Sebze tegen. Dennis zegt over die tijd: Ik kwam er al snel achter dat alles wat met beton te maken had écht mijn ding was. Ik leerde Murat kennen als een zeer betrouwbare partner en ik heb zijn bedrijf in mijn tijd zien groeien van één naar zestig medewerkers. Dennis en Murat werken in de loop van de tijd veel met elkaar samen. Hoewel Dennis het prima naar zijn zin had bij Vogel kon hij toch het verlangen naar een nieuw avontuur niet weerstaan toen Murat vroeg of hij samen met hem BBS verder wilde opbouwen. En nu doet hij wat hij altijd het liefste deed: hij is van het begin tot het einde verantwoordelijk voor álle aangenomen werken.

Ik ben het gelukkigst als ik merk dat iedereen dezelfde ‘drive’ heeft, dat ze het écht willen doen slagen en dat ze alles voor elkaar over hebben.
- Dennis Meiring


Waarom vindt hij dat zo leuk? “Ik kan dit werk alleen maar doen omdat ik het elke dag met passie en plezier doe. Ik geniet er vooral van om ‘grote klappen’ bij een project te kunnen maken waar iedereen bij betrokken is. Ik ben het gelukkigst als ik merk dat iedereen dezelfde ‘drive’ heeft, dat ze het écht willen doen slagen en dat ze alles voor elkaar over hebben.” Het is niet moeilijk om je door Dennis te laten inspireren. Je zult hem op elk project van BBS vaak tegenkomen. In het kantoor in Nootdorp staat zijn deur altijd open of vind je hem bij zijn collega’s in de werkplaats. Verder is hij slechts één telefoontje verwijderd om je hulp te bieden.

      Dennis Meiring
Hi, welkom bij BBS! Kan ik je misschien ergens mee helpen?