Murat Sebze

Maak kennis met de oprichter en eigenaar

Murat is opgegroeid in Iğdır, een stad in Turkije bij de grens van Azerbeidzjan. Als jonge man wilde hij echter zijn vleugels uitslaan en kwam daarom samen met zijn familie in 2003 naar Nederland.

Om snel te integreren deed hij in 1 jaar een versnelde cursus Nederlands. Met de wens iets voor anderen te kunnen betekenen en een flink portie ambitie voltooide hij zijn MBO opleiding voor beveiliger en kreeg hij de kans om een tweejarige opleiding bij de Marechaussee te doen. Dat was een mooie kans, maar met de conflicten die er toen in de wereld heersten, was het zeer waarschijnlijk dat hij regelmatig op missie naar het buitenland zou moeten. Als enige zoon in het gezin en met ouders die al op leeftijd raakten, vond hij dat de zorg voor zijn familie op de eerste plaats kwam. Hij stopte met zijn opleiding en liet zich door een neef overhalen om in de bouw te gaan werken, zodat hij elke avond thuis zou zijn. Hij had geen ervaring, maar wilde in ieder geval niet achter een bureau terechtkomen.

Ik wil je een kans geven: Over 5 jaar ga ik met pensioen en in die tijd wil ik dat jij onder mijn leiding echt goed leert bouwen

Hij had het werk als ijzervlechter al snel onder de knie, maar hij bleek meer talenten te bezitten. Tot zijn eigen verbazing kreeg hij al na 4 weken de leiding over een ploeg van zo'n 40 man. Zijn werkethiek en zijn makkelijke omgang met mensen bleven niet onopgemerkt. Toen hij onder extreem slechte weersomstandigheden bij de aanbouw van het Centraal Station in Rotterdam een cementwagen wist te lossen, werd hij de volgende ochtend gevraagd bij de hoofduitvoerder in de keet te komen. Hij zegt daar zelf over: "Ik had de hoofduitvoerder nog nooit op het project gezien en ik vroeg me af of er iets mis was met mijn ijzervlechtwerk." De uitvoerder zei echter: "Ik zie dat je serieus bezig bent met je werk en ik hoor van mijn uitvoerders dat je bereid bent dingen te leren. Ik wil je een kans geven: Over 5 jaar ga ik met pensioen en in die tijd wil ik dat jij onder mijn leiding echt goed leert bouwen." Murat heeft die kans met beide handen aangepakt en met hard werken en veel plezier de kneepjes van het vak geleerd.

Met inmiddels jarenlange kennis en ervaring en een solide team van vakmensen om zich heen was in 2008 de tijd rijp om BBS op te richten: Bouwbedrijf Sebze. And the rest is history zegt men dan.

Zijn ambitie verliest hij nooit uit het oog: "Ik wil mensen laten zien dat je ook als buitenlandse jongen met hard werken iets kunt bereiken. Mijn wens is om een bouwbedrijf neer te zetten dat over 200 jaar nog steeds bestaat."

Dat kan natuurlijk niet zonder een duidelijke visie. Murat zegt hier zelf over: "Er werken zo'n 150 man voor BBS maar ik ken iedereen persoonlijk. Iedereen is voor mij even belangrijk. We hebben ook iedereen zorgvuldig uitgekozen. Niet alleen op hun vakbekwaamheid, maar vooral op hun instelling. Ik vind het heerlijk om 's ochtends vroeg op de zaak te komen en met iedereen een praatje en een kop koffie te doen. Ik ken precies de uitdagingen waar ze mee te maken hebben, ik weet hoe ze zich voelen. Ik heb het zelf allemaal gedaan! Als iemand de dag ervoor 300 kuub beton heeft gestort, dan voelt ie z'n rug. Als iemand de hele dag met een trilnaald heeft gewerkt, dan staat hij de dag erna nog na te trillen. Ze weten dat ik ze begrijp en dat ik goed voor ze wil zorgen. Dat is voor mij de manier om te zorgen dat mensen met je willen blijven werken."

In de portfolio zie je dat BBS inmiddels veel mooie en grote bouwprojecten met succes heeft afgerond in de renovatie-, nieuwbouw-, civiele-en afwerkingssector en zijn ze inmiddels vaste uitvoerder voor 'grote jongens' als Mourik, TBI, Dura Vermeer, Ballast Nedam en nog veel meer.

Door onze gemotiveerde mensen kunnen we snel schakelen en zijn we de 1-1-2 van de bouw geworden- Murat Sebze. Oprichter en eigenaar BBS.


BBS is gegroeid, maar dat betekent niet dat ze log geworden zijn. Murat zegt: "Door onze gemotiveerde mensen kunnen we snel schakelen en zijn we de 1-1-2 van de bouw geworden. Als ze midden in de nacht of in het weekend bellen voor een spoedklus dan komen we gewoon." Het zal sowieso nooit een probleem zijn om Murat direct aan de lijn te krijgen. "Ik blijf altijd persoonlijk betrokken bij elk project". Inmiddels zelf echtgenoot en vader van 3 kinderen weet Murat: "Om als bouwbedrijf te kunnen blijven bestaan, moet je kunnen bouwen op mensen. Mijn gezin komt op de eerste plaats en ik bezie mijn collega's als familie. Alleen dán kan je succesvol zijn"

      Dennis Meiring
Hi, welkom bij BBS! Kan ik je misschien ergens mee helpen?