Stadsverharding Turfhaven in Den Haag

Aanleg van een stadsverharding op het parkeerdek.

Bouwbedrijf Sebze (BBS) heeft met succes een complex project afgerond voor de stadsverharding van Turfhaven in Den Haag. Het project, in opdracht van Jac Barendregt, omvatte de aanleg van een stadsverharding op het parkeerdek, dat was afgedekt met een bitumenlaag, wat een flinke uitdaging met zich meebracht.

Een van de uitdagingen van het project was de variërende diktes van het beton dat moest worden aangebracht, variërend tussen de 20 en 6 cm. Om ervoor te zorgen dat het water goed werd afgevoerd, werd al het beton in verkanting en profiel gelegd. Daarnaast werden cortensstalen watergoten geïnstalleerd voor een goede afwatering.

"Voor dit project moesten we hele specifieke betonmengsels toepassen vanwege de verschillende vereisten en weersomstandigheden", aldus Harry van Rossum, projectleider bij Bouwbedrijf Sebze. "We hebben gekozen voor staalvezel versterkte beton samenstelling, gezien de beperkte ruimte voor traditionele wapening."

Communicatie met de bewoners is van cruciaal belang.

- Harry van Rossum, Projectleider en betontechnoloog.

Het project werd nog complexer door de gebouwstructuur en het op te nemen wegmeubilair. Communicatie met de bewoners was dan ook van cruciaal belang. BBS zorgde voor een efficiënte logistiek om het beton op de juiste plek te krijgen zonder overlast te veroorzaken, waarbij gebruik werd gemaakt van een giekpompwagen met een reikwijdte van 52 meter.

"Dit project was een echte uitdaging, maar dankzij de nauwe samenwerking met Jac Barendregt hebben we een oplossing kunnen vinden waar andere bedrijven aarzelde om de uitdaging aan te gaan", voegde Van Rossum toe.

In totaal werd er 215 m3 staalvezelbeton gebruikt, wat het project tot een indrukwekkende prestatie maakt in de herontwikkeling van de stadsverharding van Turfhaven in Den Haag.

Bij vragen kunt u contact opnemen met onze binnendienst.


      Dennis Meiring
Hi, welkom bij BBS! Kan ik je misschien ergens mee helpen?