Nadine Gladdines

Maak kennis met een administratief medewerker

Als ik binnenkom, krijg ik altijd weer die glimlach….

Het zou zómaar kunnen dat je haar aan de lijn krijgt als je BBS belt: Nadine Gladdines.

Een sprankelende dame met een bijzondere achternaam.


- Nadine, allereerst: Hoe kom je aan die bijzondere achternaam?

Mijn overgrootvader komt uit Frankrijk. Je spreekt het uit als: Glá-die-nès of Glá-die-nee als je het helemaal Frans wilt uitspreken, maar Nadine mag ook gewoon hoor!


- Wat is jouw functie bij BBS?

Ik ben administratief medewerker op de financiële afdeling van BBS.


- Wat houdt jouw werk precies in?

Met de grote projecten van BBS is de geldstroom natuurlijk ook groot. Het is een heel veelzijdige functie waar ik, samen met mijn collega’s, zorg dat die geldstroom goed beheerd wordt.

BBS heeft een goede reputatie op het gebied van uitbetalen en dat willen we zo houden. We vinden het belangrijk dat zowel het eigen personeel, mensen die wij inhuren en onze leveranciers op tijd en juist betaald krijgen.

Om uit te kunnen betalen moet er natuurlijk ook geld binnenkomen. Ik controleer of er openstaande posten van onze partners zijn en of er foutjes in de facturen zitten. Als er problemen zijn dan zorg ik ervoor dat die snel worden opgelost. Dat omvat het versturen van heel wat e-mails, maar ik heb gelukkig nog nooit echt een probleem met onze partners gehad.

Van al die financiën maken we dan weer een overzicht, zodat je op elk moment kunt zien hoe we er financieel voor staan.


- Gelijk een technische vraag dan: wat is het verschil tussen ‘aangenomen werk’ en ‘regiewerk’?

Aangenomen werk betekent dat er één vast bedrag is voor één project, maar met regiewerk zijn er meerdere losse projecten die we per week factureren met een afgesproken uurtarief. Het vereist administratief een andere aanpak. Vooral voor het regiewerk doe ik samen met Murat (Sebze). Het verwerken van de uren en de administratie voor onze vaste medewerkers en ingehuurde krachten is daarbij een belangrijk onderdeel, zodat we zeker weten dat iedereen juist uitbetaald wordt.


- Dat klinkt als veel werk. Doe je nog meer?

Veilig werken is het allerbelangrijkst, dus ik houd bij of alle diploma’s en certificaten van iedereen die voor BBS werkt nog steeds up-to-date zijn en geef een seintje als iets gaat verlopen. Vanwege de vele nationaliteiten die wij in dienst hebben, schakel ik soms de hulp in van collega’s die de boodschap voor mij vertalen.

Arbeidscontracten opstellen voor nieuwe medewerkers en zzp-ers die voor ons werken zijn ook een belangrijk onderdeel van het werk dat ik doe.


- Indrukwekkend! Hoeveel nieuwe medewerkers heeft BBS gemiddeld?

Op elk moment hebben we buiten zo’n 100 medewerkers voor ons werken waarvan een deel in vaste dienst en een deel als flexibele schil. Dat is best druk, maar dan maak ik het werk thuis soms af, zodat iedereen snel kan beginnen.


- Heb je nu een opleiding in betontechniek moeten volgen om bij BBS te werken?

Ik kom niet uit de bouwwereld. Mijn oorspronkelijke opleiding is bloemschikken en binden. Heel wat anders dus! Toen ik een dochter kreeg wilde ik er echter voor zorgen dat ze een goede toekomst zou hebben. Toen ze 3 jaar oud was, ben ik de opleiding voor secretaresse gaan volgen. Na het afronden van die opleiding, heb ik het extra jaar voor de opleiding tot directiesecretaresse en managementassistent erbij gepakt. Ik ben er best wel trots op dat ik ben afgestudeerd terwijl ik een jonge dochter had om voor te zorgen, maar ik heb het met veel plezier gedaan. Ik vind administratie nog steeds erg interessant en ik hoop dit jaar verder te gaan met een boekhoudkundige opleiding.


- Wat is je geheim om ondanks zo’n druk leven toch door te leren?

Ik ben van nature leergierig en ambitieus. Ik vraag vaak om extra werk, omdat ik het leuk vind om veel verschillende dingen te leren. De diversiteit van het werk bij BBS maakt het echt leuk. Wat ik over betontechniek weet heb ik van mijn collega’s geleerd. Ik weet dus inmiddels aardig wat over vlechtwerk, bekistingen en vlinderen. Het is leuk en leerzaam om een project te bezoeken. Je kunt me herkennen aan mijn roze helm!


- Hoe voelt het als vrouw in een werkomgeving met zoveel mannen?

Als je opgroeit in een gezin met één zus en vier broers, weet je hoe het is om je ‘mannetje te staan’. Er is onder m’n collega’s hier echter ook een zeer goed sfeer. Elke dag als ik binnenkom, krijg ik weer die glimlach!


- Je sprak al over je dochter. Hoe ziet jouw gezin eruit?

Ik ben heel trots op mijn gezin. Op het moment is mijn oudste dochter veertien en heb ik een dochter van twee. Als alleenstaande moeder is het best pittig om alle ballen in de lucht te houden. De oudste is gek op haar zusje en helpt waar ze kan, maar ze krijgt wel de vrijheid om puber te kunnen zijn.


- Wat doe je om te ontspannen?

Ik vind het heerlijk om met mijn kinderen en mijn vrienden op pad te zijn. Leuke dingen bezoeken en een hapje en een drankje te doen.

Dansen is ook een passie van mij en (lachend) ik vind het altijd jammer als een feestje is afgelopen! Ik dans al 8 jaar Kizomba (zoek maar op…) en daar kan ik echt mijn gevoel in kwijt. Het is een heerlijke manier om mijn hoofd leeg te maken.


- Hoe zie jij de toekomst van BBS?

Elk moment zie ik het bedrijf groeien. Dat komt omdat iedereen met de goede drijfveer het werk doet. Ik hoop hier nog vele jaren te kunnen blijven werken.


Waar een wil is, is een weg, maar die weg moet je zelf bewandelen.

- Nadine Gladdines


- Dank je Nadine, voor dit interview. Wil je tot slot nog een levenswijsheid met ons delen?

Ik heb er twee:

‘Leef met de dag, want niemand heeft je een morgen beloofd.’

‘Waar een wil is, is een weg, maar die weg moet je zelf bewandelen.’

      Dennis Meiring
Hi, welkom bij BBS! Kan ik je misschien ergens mee helpen?